duminică, 23 martie 2008

institutul cultural român



Dacă vă e dor de limba română... 6720 Szeged Dugonics tér 2. Puteţi avea norocul să prindeţi o manifestare culturală a românilor din Ungaria sau din ţară. E păcat să nu le arătăm românilor din Szeged că ne pasă de ei. În perioada când am fost noi era o expoziţie cu privire la "documente din arhiva Securităţii", precum şi un ciclu de conferinţe pe această temă. În plus, aici găsiţi o serie de publicaţii ale românilor din zonă, cum este "Convieţuirea"(Együttélés). Revista românilor din Seghedin (echivalentul românesc pentru Szeged) este editată de Catedra de limbă şi literatură română a Universităţii din Szeged, Autoconducerea Minorităţii Române, Asociaţia Culturală a Românilor şi Parohia Ortodoxă din Szeged.

2 comentarii:

szeged.kaali spunea...

Filiala Szeged a Institutului Cultural Român) ICR Budapesta (Dugonics ter.2) prezintă miercuri, 2 aprilie, la orele 18 în colaborare cu Alliance Francaise Szeged şi cu Delegaţia Wallonie-Bruxelles expoziţia de bandă desenată Bulles, Jazz, Blues, un omagiu adus jazzului de Centrul Belgian al Benzii Desenate, in concepţia lui Jean-Noël Bloom şi Jean Auquier. Vernisată de Dodo Nita, presedintele Asociaţiei BD-fililor din România şi autorul Dicţionarului benzii desenate din România, expoziţia face parte din evenimentele Sărbătorii Francofoniei 2008 la care ICR Budapesta este partener.

szeged.kaali spunea...

Expozitie fotografica la Seghedin
Vineri, 18 aprilie, Filiala Seghedin a Institutului Cultural Român, găzduieşte expoziţia fotografică a lui Peter Schubert „Impresii despre Secession în România şi Ungaria”.
Expoziţia va fi deschisă de Gerencsérné Újvári Edit, conferenţiar doctor la Universitatea de Ştiinţe din Seghedin. Vernisajul va avea loc la ora 18.00, la sediul institutului cultural, piaţa Dugonics, nr. 2.